Swappie recenze: Vše, co potřebujete vědět o nákupu repasovaných iPhonů | Sneakerstenisky.cz (2024)

Magazín, Nakupování, Recenze e-shopů

8 měsíců ago

NÁHLED DO MINULOSTINÁHLED DO BUDOUCNOSTI

5/5 - (4 votes)

Swappie je e-shop, který se specializuje na prodej repasovaných iPhonů za dostupné ceny. Repasované iPhony jsou telefony, které byly otestovány, opraveny a vyčištěny profesionálními techniky, takže fungují jako nové. Swappie nabízí široký výběr modelů iPhonů, od starších verzí jako iPhone 7 nebo iPhone 8, po nejnovější jako iPhone 13 nebo iPhone 14.

V tomto článku vám představíme výhody a nevýhody nakupování na Swappie, platební a doručovací metody, které e-shop nabízí, a také vám dáme několik tipů, na co si dát pozor při výběru repasovaného iPhonu.

Výhody a nevýhody nakupování na Swappie

Nakupování repasovaných iPhonů na Swappie má několik výhod:

  • Ušetříte peníze: Repasované iPhony jsou levnější než nové, ale mají stejnou kvalitu a funkčnost.Například iPhone 12 64 GB můžete koupit na Swappie za 13 990 Kč, zatímco nový stojí 19 990 Kč
  • Ušetříte životní prostředí: Repasované iPhony jsou ekologičtější než nové, protože snižují množství elektronického odpadu a emisí CO2.Podle Swappie zákazníci společnosti ušetřili v roce 2021 více než 23 tisíc tun CO2
  • Získáte záruku a možnost vrácení: Swappie nabízí bezplatnou 12měsíční záruku na všechny repasované iPhony, která pokrývá jakékoli technické problémy.Pokud s telefonem nebudete spokojeni, můžete ho vrátit do 14 dnů od doručení a dostat plnou náhradu

Swappie recenze: Vše, co potřebujete vědět o nákupu repasovaných iPhonů | Sneakerstenisky.cz (1)

Nakupování repasovaných iPhonů na Swappie má také několik nevýhod:

  • Omezená dostupnost: Repasované iPhony jsou závislé na nabídce a poptávce, takže nemusí být vždy k dispozici všechny modely, barvy nebo úložné kapacity.Pokud hledáte konkrétní telefon, může se stát, že ho na Swappie nenajdete
  • Menší výběr příslušenství: Repasované iPhony obvykle nepřicházejí s originálním příslušenstvím jako sluchátka nebo nabíječka. Na Swappie si můžete dokoupit pouze USB kabel a SIM kartu. Pokud chcete mít kompletní sadu příslušenství, budete si muset koupit další produkty zvlášť.
  • Možné kosmetické známky používání: Repasované iPhony jsou rozděleny do čtyř kategorií podle jejich stavu: jako nový, velmi dobrý, dobrý a uspokojivý. Tyto kategorie odrážejí míru opotřebení telefonu, jako jsou škrábance, odřeniny nebo otisky prstů. Pokud chcete mít telefon bez jakýchkoli kosmetických vad, musíte si vybrat kategorii jako nový, která je také dražší než ostatní.

Platební a doručovací metody

Swappie nabízí následující platební metody:

  • Platba kartou: Můžete platit kreditní nebo debetní kartou Visa, Mastercard nebo Maestro. Platba kartou je bezpečná a rychlá, a navíc můžete využít možnost splátkového prodeje.
  • Platba převodem: Můžete platit bankovním převodem na účet Swappie. Tato metoda je vhodná pro ty, kteří nemají nebo nechtějí používat kartu. Platba převodem může trvat několik dní, než bude zpracována.
  • Platba dobírkou: Můžete platit hotově při doručení zásilky. Tato metoda je pohodlná a jednoduchá, ale vyžaduje přítomnost při převzetí balíku. Platba dobírkou je možná pouze pro objednávky do 10 000 Kč.

Swappie nabízí následující doručovací metody:

  • Doručení kurýrem: Můžete si nechat doručit telefon kurýrem DPD nebo GLS. Doručení kurýrem je rychlé a spolehlivé, a navíc můžete sledovat stav zásilky online. Doručení kurýrem stojí 99 Kč.
  • Doručení na výdejní místo: Můžete si vyzvednout telefon na jednom z více než 1 000 výdejních míst Zásilkovny po celé České republice. Doručení na výdejní místo je praktické a flexibilní, protože si můžete vybrat místo a čas, které vám vyhovují. Doručení na výdejní místo stojí 79 Kč.
  • Osobní odběr: Můžete si vyzvednout telefon osobně v prodejně Swappie v Praze. Osobní odběr je zdarma a umožňuje vám vidět a vyzkoušet telefon před nákupem. Osobní odběr je možný pouze po předchozím objednání telefonu online.

Komu e-shop patří a na co si dát pozor

Swappie je finská společnost, která byla založena v roce 2016 dvěma studenty Samim Akselim Lähdesmäkim a Jirim Heinonenem. Jejich cílem bylo nabídnout alternativu k nákupu nových iPhonů, které jsou drahé a škodlivé pro životní prostředí. Swappie se rychle rozšířila do dalších evropských zemí, včetně České republiky, kde působí od roku 2020.

Při nakupování na Swappie si dejte pozor na následující věci:

  • Vyberte si správnou kategorii stavu telefonu: Jak jsme již zmínili, repasované iPhony jsou rozděleny do čtyř kategorií podle jejich opotřebení. Pokud chcete mít telefon bez jakýchkoli kosmetických vad, musíte si vybrat kategorii jako nový, která je také dražší než ostatní. Pokud vám nevadí menší škrábance nebo odřeniny, můžete ušetřit peníze tím, že si vyberete nižší kategorii.
  • Zkontrolujte kompatibilitu s vaším operátorem: Všechny repasované iPhony na Swappie jsou odemčené, což znamená, že fungují s jakoukoli SIM kartou. Nicméně, některé starší modely iPhonů nemusí podporovat některé frekvence nebo technologie, které používají někteří operátoři. Například iPhone 6 nebo iPhone 6S nemají podporu pro 5G síť. Proto je dobré zkontrolovat, zda váš vybraný telefon je kompatibilní s vaším operátorem, než si ho objednáte.
  • Přečtěte si recenze a hodnocení ostatních zákazníků: Swappie má na svém webu sekci, kde můžete najít recenze a hodnocení od ostatních zákazníků, kteří nakoupili na Swappie. Tyto recenze vám mohou pomoci rozhodnout se, zda je Swappie důvěryhodný e-shop, jaká je kvalita repasovaných iPhonů, jak probíhá záruka a vrácení, a jaká je spokojenost zákazníků s doručením a obsluhou.

Závěr

Swappie je e-shop, který nabízí repasované iPhony za výhodné ceny a s garancí kvality. Repasované iPhony jsou otestovány, opraveny a vyčištěny profesionálními techniky, takže fungují jako nové. Nakupování na Swappie má několik výhod, jako je úspora peněz a životního prostředí, záruka a možnost vrácení. Na druhou stranu, nakupování na Swappie má také několik nevýhod, jako je omezená dostupnost, menší výběr příslušenství a možné kosmetické známky používání. Swappie nabízí různé platební a doručovací metody, které si můžete vybrat podle vašich preferencí. Swappie je finská společnost, která působí v České republice od roku 2020. Při nakupování na Swappie si dejte pozor na kompatibilitu s vaším operátorem a přečtěte si recenze a hodnocení ostatních zákazníků.

Soutěž o iPhone 15, AirPods 3 a další ceny s HypoSpace.cz

Soutěž Časově omezeno

4,89 %

Vyhrajte iPhone 15 a další ceny

Sjednejte si online hypotéku od HypoSpace.cz s úrokem od 4,89 % a zařaďte se tak do soutěže o iPhone 15, Apple AirPods 3 a další ceny.

platí do 31.05.2024

2977x využito

Chci soutěžit

Swappie recenze: Vše, co potřebujete vědět o nákupu repasovaných iPhonů | Sneakerstenisky.cz (2)

Nejvíce hledáte

Adidas NMDAIAir ForceAir JordanAir Jordan 1Air Jordan PremiumAir Jordan RetroAir Max 90AkcieAppleBetConverseDámské sneakersDámské teniskyE-commerceHistorieJarní tenisky a botyKanye WestKotníkové teniskyLimitovaná ediceMichael JordanNikeNike Air Force 1Nike Air MaxPharrell WilliamsPodzimní tenisky a botyPočítačové hryPRPumaPánské botyPánské kotníkové botyPánské sneakersPánské teniskyReebokSlevaStreet botyStreet teniskySázeníTeniskyTenisky AdidasTOPVansVans Old SkoolYeezyČína

NOVINKY (LIVE STREAM)

  • Krátká historie bot v kostce

  • Popular slots among Polish players

  • Jak odeslat polohu v systému Android

  • Recenze HypoSpace.cz: Online hypotéky snadno a rychle

  • Tesla rozšiřuje nabídku: Model Y Long Range s dojezdem 600…

MOST POPULÁR

  • Recenze HypoSpace.cz: Online hypotéky snadno a rychle

  • Jak odeslat polohu v systému Android

  • Popular slots among Polish players

  • Krátká historie bot v kostce

Vrátit se na začátek článku

Prev ArticleNext Article

About The Author

Swappie recenze: Vše, co potřebujete vědět o nákupu repasovaných iPhonů | Sneakerstenisky.cz (12)

redakce

More from this Author

IN SNEAKERS WE TRUST!Je naše motto. A náš cíl? Tvořit ten nejlepší magazín o teniskách na českém internetu. Sneakerstenisky.cz

Swappie recenze: Vše, co potřebujete vědět o nákupu repasovaných iPhonů | Sneakerstenisky.cz (2024)

FAQs

Co to znamená když je telefon repasovaný? ›

Repasovaný znamená telefon, který je pečlivě zkontrolován a opraven odborníky. Proces opravy vrátí iPhone do čistého továrního stavu. To znamená, že telefon by měl fungovat stejným způsobem jako zbrusu nový.

Jak funguje Swappie? ›

Společnost Swappie třídí mobilní telefony na základě jejich estetického stavu. Při objednávání si zvolíte požadovaný model, barvu, kapacitu paměti a kategorii stavu mobilního telefonu, který chcete zakoupit.

Jak zjistit jestli je iPhone repasovaný? ›

Jedním z nejspolehlivějších způsobů, jak zjistit, zda máte repasovaný iPhone, je zkontrolovat, zda je zařízení odemčeno pro použití na všech sítích. Originální iPhone prodávaný Apple by měl být většinou odemčený, zatímco repasované nebo uzamčené zařízení může vyžadovat specifickou smlouvu s operátorem.

Jak dlouho vydrží baterie v iPhone? ›

Pokud vybijete telefon na 75 % a nabijete znovu do 100 %, tak za 4 dny spotřebujete 1 cyklus. Apple uvádí, že originální baterie do iPhone by měly vydržet min 500 cyklů. Většinou se setkáváme s výdrží mezi 500 až 1 000 cykly. 500 cyklů odpovídá cca 2 letem provozu a 10-20 % kondice baterie.

Jak dlouho vydrzi Repasovany iPhone? ›

Jak dlouho vydrží repasovaný iPhone? Repasovaný iPhone může vydržet stejně dlouho jako nový iPhone, pokud je správně udržován a používán.

Co to je repasovaný? ›

Repase je rozebrání nějakého zařízení, stroje a podobně, jeho prohlídka a renovace a opětovné sestavení do provozuschopného stavu. Repase se mnohdy provádí například v rámci ukončení zkušebního provozu anebo u zařízení, které fyzicky nebo morálně dožívá (často ji lze ztotožnit s generální opravou či rekonstrukcí).

Jak se platí na Swappie? ›

Společnost Swappie zaplatí odhadovanou cenu, pokud je telefon ve stavu, který jste uvedli. Platba může být také nižší, pokud je telefon v horším stavu, než jste uvedli. V druhém případě Vám Swappie pošle potvrzovací e-mail, který musíte schválit, aby platba mohla být zpracována.

Kde nejlepe prodat iPhone? ›

Nejlepší je vystavit inzeráty na více stránek, kde byste mohli iPhone prodat. Například Sbazar.cz, Aukro apod. nebo bazary, které fungují na některých magazínech. Poslední dobou se osvědčují skupiny na Facebooku, které se obvykle jmenují iPhone bazar nebo Apple bazar.

Odkud pochází Swappie? ›

Swappie založilo v Helsinkách a v Tallinnu vlastní opravny iPhonů. Tým techniků dokáže opravit telefon na úrovni motherboardu, všechna zařízení prochází důkladnou technickou kontrolou kvality. Díky tomu dává Swappie svým telefonům 12měsíční záruku.

Jak zjistit jestli je iPhone pravý? ›

V neposlední řadě přejděte do Nastavení -> Obecné -> Informace, kde najděte číslo IMEI. To by se mělo shodovat s krabičkou a zároveň jej můžete zadat na speciální stránky Applu. Pokud se iPhone na stránkách Applu nepodaří vyhledat, opět se jedná o padělek.

Co znamená že iPhone není Zalohovany? ›

Zobrazuje se zpráva, že poslední zálohu nešlo dokončit

Stáhněte a nainstalujte všechny dostupné aktualizace pro vaše zařízení. Zkuste spustit zálohování v jiné síti Wi-Fi. Zkontrolujte, zda máte pro zálohu dostatečně velké úložiště na iCloudu. Pokud pořád ještě potřebujete poradit, obraťte se na podporu Apple.

Kolik dostanu za Stary iPhone? ›

Získej nový iPhone nebo Mac

Přines nebo nám pošli své starší funkční zařízení, které budeme moci od tebe vykoupit, a pokud si na protiúčet vybereš iPhone 13, iPhone 14 nebo iPhone 14 Plus získáš na jejich nákup až 1 500 Kč výkupní bonus.

Který iPhone má nejlepší baterii? ›

Skutečně, iPhone 15 Pro Max předčil všechny předchozí iPhony v testu od Mrwhosetheboss. Kupodivu však nebyl ale vítězem celého testu. Tím se stal jiný nový iPhone a to model iPhone 15 Plus, který dosáhl více než 13 hodin provozu na jedno nabití a nyní tak drží titul nejdelší výdrže baterie u iPhonu v historii.

Po jaké době měnit iPhone? ›

Pokud má 100 %, je nová. Při poklesu pod 80 % už je doporučováno jí vyměnit. Když ale bude například 90 %, můžete pocítit, že iPhone už budete nabíjet častěji. Vše, co je nad 80 %, je na vás.

Jaká je životnost iPhone? ›

iPhone, iPad, iPod nebo Apple Watch) má uživatel průměrně tři roky, což je odhadovaná životnost zařízení. “ Samozřejmě, že jsou uživatelé, kteří mají stále funkční Apple II nebo Newton MessagePad, jelikož jsou to zařízení, která nejsou synonymem stárnutí.

Jaký je rozdíl mezi zánovní a použitý? ›

Zánovní – plně funkční zboží, které již utrpělo nějaké to drobné škrábnutí způsobené běžným používáním. Použité – zcela funkční zboží připravené k okamžitému používání, což vám s klidem garantujeme zárukou na 12 měsíců.

Po jaké době vyměnit telefon? ›

Toto jsou varovné signály, které byste neměli přehlížet.
  • Baterie už vydrží jen několik hodin. ...
  • Smartphone je nesmírně pomalý ...
  • Aplikace se neustále zasekávají a vypínají ...
  • Mobil se z ničeho nic vypíná a restartuje. ...
  • Fotografie již nejsou tak kvalitní ...
  • Váš telefon se rychle přehřívá
Jul 4, 2022

Co znamená reboot u mobilu? ›

Dobrý den, když dáte Reboot, tak se telefon pouze restartuje a celý proces se bude opakovat. Smazání dat (a tím uvedení telefonu do továrního nastavení) je v podstatě jediná šance, jak telefon dostat do provozuschopného stavu.

Co se stane po restartu telefonu? ›

Při obnovení továrního nastavení budou z telefonu odstraněna veškerá data. Data uložená v účtu Google budou obnovena, všechny aplikace však budou odinstalovány a jejich data vymazána. Resetování do továrního nastavení může trvat až hodinu. Nabijte telefon alespoň na 70 %.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 6473

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.